torsdag den 28. juni 2007

Jamen, Man Skyder Da Heste?


Et af de helt almindelige reaktioner, som man næsten altid oplever, når man snakker om "Det (næsten) Bogløse Børnebibliotek" med andre bibliotekarer, er de klare flakkende øjne, der som regel signalerer, at vedkommende forestiller sig, at vi holder et kæmpe bog-bål ude bag biblioteket. Man kan med det samme se deres forfærdelse og forestille sig hvordan de for deres indre øje ser os, iklædt skråbånd og feltgrå uniform, køre læssevis af bøger ud af biblioteket og kyle dem på et bål i vores baggård.

Det er en af de første og muligvis største fordomme vi skal have lavet om på i forbindelse med projeket.

Vi kan derfor lige så godt få manet nogle ting i jorden: vi er ikke boghadere, bogmodstandere eller på nogen anden tænklig måde imod bogen (jo måske Mary-Kate og Ashley, men det er en personlig kæphest for mit vedkommende). Faktisk håber vi på, at vi ved at flytte en stor del af vores bogbestand fra vores udlån en etage ned i vores åbne kælderdepot, vil få masser af plads og muligheder for at fremvise de bøger som vi beholder oppe i vores næsten bogløse børnebibliotek på en meget bedre måde. Det er faktisk en af de vigtigste pointer i projektet - at forsøge at ændre den måde vi formidler ting på.
Det er korrekt, at vi magasinerer en hel del og at det måske kan virke voldsomt, men dette gøres ikke kun for at skaffe rum til flere smarte elektroniske dimsedutter, mange flere film og spil og plads til udfoldele, der ikke nødvendigvis er bundet op på en af vores materialetyper - det gøres også for at skaffe rammerne og pladsen til en anderledes og mere direkte formidling af bl.a. den gode bog. Det kedelige fakta er, at bogen har det skidt udlånemæssigt, når vi skakker unge biblitoeksbrugere. Derfor er en stor del af vores projekt en ændret tankegang i formidlingen af bogen - for tætpakkede bogreoler er ikke formidling - det er opbevaring og det skal der laves om på i Aalborg.

//henrik out




Ingen kommentarer: