onsdag den 27. juni 2007

Velkommen til Bloggen


Som alle andre, der tilsyneladende har bare det mindste på hjertet, har vi i forbindelse med Aalborg Bibliotekernes projekt "Det (næsten) Bogløse Børnebibliotek" oprettet en blog, hvor interesserede kan følge med i projektets gang. Personalet på børnebiblioteket vil her på bloggen skrive om deres tanker, følelser og erfaringer i forbindelse med projektet.

Indtil videre er projektet på et meget teoretisk plan og vi står i vadestedet, mellem en masse teori og planer og den hårde virkelighed, hvor mere håndgribelige ting som gulvplads, økonomi, designønsker og hyldemeter skal forenes med teorien. Det er en svær process og det er en forvirrende og meget hektisk fremtid vi går i møde - ikke blot en fremtid, hvor vi skal redesigne børnebiblioteksbgrebet, men også en fremtid hvor hele vores kompetencefelt og rolle som bibliotekarer i biblioteket skal ændres.

En ting er dog sikkert: når børnebiblioteket i Aalborg slår dørene op midt i oktober til det næsten bogløse børnebibliotek, vil biblioteks-oplevelsen for børn og unge være radikalt anderledes, end noget de tidligere har oplevet på et bibliotek. Det er faktisk først fra det øjeblik at projektet for alvor går hen og bliver rigtig udfordrende, for der skal vores nye faglighed og identitet i udlånet afprøves.

//henrik
cand.scient.bibl


Ingen kommentarer: